Активности и обавештења

СТРАХИЊА И ЕУРЕКА

У припремној предшколској групи у полудневном боравку у новом објекту код гимназије уписан је Страхиња Лакић, понос своје васпитачице Јелене Ерцег.

Страхиња је недавно напунио 7 година и спреман је за полазак у први разред да осваја нове задатке и препреке.

За њега ништа не представља тешкоћу, с обзиром да решава,што није уобичајено за његов узраст, сложеније математичке операције.

Васпитачице Јелена Ерцег и Јелена Цаптенић су користиле приручник GIFTED у идентификацији потенцијално даровитог детета. Приручник је намењен како васпитачима тако и родитељима. Управо у том приручнику психолози повезују хеуристику и даровиту децу. Њихово изненађујуће чуђење и радост када истражују је равно Архимедовим узвиком :” Еурека!”

Тако је ,наш Страхиња, потенцијално даровито дете у развоју почетних математичких појмова. Решава задатке сабирања, одузимања, дељења, множења …користећи папир и оловку и нестрпљиво бележи бројке, а срећа је већа када дође до решења.

Воли мерење, проценте, претварање из валуте у валуту му је као разонода. Воли да игра шах и тренира спорт.

Страхињина мајка, као и васпитачица истичу његову оригиналност и флуентност. Веома је било занимљиво провести један дан са Страхињом.

Желимо му пуно успеха у даљем школовању и да се сети вртића и када је био дете онда када постане научник, доктор, инжењер…

Васпитачица Јелена Цаптенић

Search