Активности

Ликовни конкурс


Предшколска установа „Наша радост“ Ковин поводом обележавања четрдесетогодишњице од оснивања установе, расписала је конкурс за сву децу предшколског узраста на тему „Мој вртић“. Деца су и овог пута показала своју ликовну креативност, а најлепши радови награђени су са поклонима и похвалницама.

Прво место освојила је Стефанија Милошевић из припремне предшколске групе Плочица

Друго место освојила је Ивона Палић из припремне мешовите групе Ковин 2

Треће место освојила је Милица Стојменовић из припремне предшколске групе Ковин 2

Свечани плес предшколаца

Први пут ове године, Предшколска установа „Наша радост“ Ковин организовала је свечани плес предшколаца, који ће у будућности постати традиција установе. Дана 22.06.2021. године од 17 часова на платоу Центра за културу Ковин предшколци су увеличали завршетак једног поглавља њиховог живота, кроз рецитације, песме и игре. Овим програмом опраштају се од претходног начина живота и најављују свој прелазак у школске клупе.

Поносни смо на сву нашу децу, радује нас сазнање да смо постигли и завршили све што је било пред њима и само нека овако храбро наставе даље. Срећан полазак у први разред!

Натуп на манифестацији “Стари Лала”

На платоу Центра за културу Ковин протеклог викенда 26. и 27.06.2021. године са почетком у 17 часова реализована је традиционална 10. по реду јубиларна манифестација под називом „Стари Лала“. Уочи отварања деца свих узрасних група и васпитачи из Предшколске установе „Наша радост“ Ковин, улепшали су програм плесним корацима и рецитацијама, док је публика са уживањем могла да гледа. Организатори манифестације „Стари Лала“ наградили су установу и децу са похвалницама и слатким пакетима.

Другање

У Предшколској установи традиционално је обележено „Другање“ на празник Побусани понедељак, обичај којим продужавамо Васкршње радости, а ове године је то било 10.05.2021. године у дворишту установе у објектима Ковин 1, Ковин 2 и насељеним местима. Деца и васпитачи исплели су венце од врбовог лишћа и пролећног цвећа. Деца су се кроз тај венац погледала, пољубила и разменила Васкршња јаја и пригодне поклоне, што је посебно обрадовало малишане.

 

Има једна пећина строга,

у  којој живи баба Рога.

А, ја сам ваљда разумете,

jедно веома храбро дете.

Па, сам решио управо с тога,

да јој покажем њеног бога.

Али ваљда знате и сами,

баба Рога се крије у тами.

Носим јој лимун, нудим јој крушку,

али она ни да покаже њушку.

да ли постоји или не постоји

углавном, она се мене боји.

 

Као што стихови говоре о храбрости детета, тако су васпитачи мотивисали децу кроз које све ситуације могу да буду храбри. У оквиру радионице на тему „Карте охрабрења“ васпитачи су са децом у свим васпитним групама разговарали о емоцијама, чега се плаше, а акценат је стављен на храброст. Деца су наводила различите примере, па су цртала на папиру, а како је то изгледало, можете погледати кроз следеће фотографије.

Пролеће је процвало, сунце с неба засјало

Пролеће нам даје идеалну прилику да децу вратимо и повежемо са природом.

У уторак, 11.05.2021. године, ученици Средње стручне школе „Васа Пелагић“ из Ковина, који су чланови еколошке секције чији је циљ подизање свести о важности очувања животне средине, поклонили су Предшколској установи „Наша радост“ Ковин саднице сезонског цвећа како би улепшали двориште вртића. Заједно са васпитачицама, деца која похађају припремни предшколски програм у Ковину садили су цвеће у дворишту вртића.

Деца су активно учествовала и са радошћу прихватила садњу цвећа и уживала, и  тако, на још један начин, употпунила знање и свест о очувању животне средине.

1 2 15