Велико срце деце Србије

Велико срце деце Србије

Дечија недеља, традиционална манифестација која се одржава сваког октобра, представља најзначајнији национални догађај посвећен деци. Сваке године дочекујемо је уз велику радост. Ове године Дечија недеља под слоганом ,,Велико срце деце Србије, посвећена је развоју емпатије и солидарности међу децом наглашавајући њихову важност за лични развој сваког детета и креирање сигурног друштвеног окружења које подржава вредности толеранције.
Кроз различите активности током Дечије недеље,подстичемо и креирамо окружење које промовише здрав развој, срећу и добробит деце.

Понедељак, 2.октобар 2023. год.
Првог дана деца су са својим васпитачима разговарала на таму ,,Велико срце деце Србије”-развој емпатије, вршњачке и међугенерацијске солидарности и даља изградња сигурног друштвеног окружења које подржава вредности толеранције.
На летњој позорници Центра за културу Ковин имали смо прилике да погледамо позоришну представу  ,,Заљубљени витез.

Уторак, 3.октобар 2023. год.
У сарадњи са Црвеним крстом Ковин,  волентери Црвеног крста Ковин су у нашим објектима Ковин 1. и Ковин 2. реализовали радионице на теме:
-Превенција трговине људима – ,,Миш и Маша”.
-Прва помоћ ,,Фластер”.

Среда, 4.октобар 2023. год.
Обележили смо Дан општине, деца старијих и припремих предшколских група са својим васпитачима присуствовала су церемонији ,, Банатски фруштук” на платоу испред Центра за културу, где су имала прилике да дегустирају домаћу храну у организацији Актива жена Прве МЗ Ковин.

Затим су деца присуствовала центалној церемонији на којој су заједно са директорком Александром Алавањом положила цвеће крај спомен обележја палим борцима НОБ-а.
Среда је била и дан за креативност, где су деца своју креативност показала израдом плаката ,,Велико срце деце Србије”, осликавањем дворишта, цртањем цртежа која су поклонила другарима из других васпитних група.

Четвртак, 5.октобар 2023. год.
Предшколци  ПУ ,,Наша радост” учествовали су у трци за срећније детињство, традиционално, у организацији Црвеног крста Ковин. Трка је организована у центру града.
Спортски дан реализован је и у свим осталим васпитним групама наше Предшколске установе. Деца су по свом интересовању заједно са васпитачима правила различите врсте полигона и такмичарске игре. Циљ спортског дана био је да деца кроз спорт и такмичења развијају и подстичу самопоштовање и поштовање других.

Петак, 6. октобар 2023.год.
У свим објектима ПУ ,,Наша радост” у Ковину и насељеним местима одржао се маскенбал за све васпитне групе. Креативност, задовољство и осмеси су били у првом плану, а деца су као виле, супер јунаци, кувари, принцезе, диносауруси уживали у игри и музици.
Деца старијих и припремних предшколских група маскирана са својим васпитачима била су у посети зграде Општинске управе Ковин где их је угостила председница општине Сања Петровић, заменик председника Ратко Мосуровић, просветни инспектор Ивана Бобић, начелница Општинске управе Ковин Јелена Чолаковић.
Деца су рецитовала своје омиљене стихове и уживала у послужењу које су припремили домаћини.

За крај дечије недеље деца су послала јасну поруку кроз стихове песме ,,У свету постоји једно царство”.

ГАЛЕРИЈА СЛИКА (кликнути на слику)