Спортско лето

,,Спортско лето”

У оквиру прве спортско-рекреативне акције овогодишњег „Спортског лета“, под називом „Развијај се здраво-право“, на платоу у центру Ковина био је приређен својеврсни спектакл за децу из Предшколске установе „Наша Радост“.
Њих 125 из оба објекта у Ковину вежбаће на пет полигона са различитим препрекама и реквизитима, уз асистенцију стручњака Спортско рекреативне асоцијације из Пожаревца. Техничку подршку догађају пружиће “Центар за културу“ Ковин.
„Установа за спорт“ Ковин жели да на овај начин приближи спорт и његове вредности најмлађима, да им помогне у развоју моторике и на време укаже на важност бављења физичком активношћу.

Програм “Спортског лета“ наставиће се 8. јуна када ће почети Меморијални турнир у малом фудбалу „Петар Пера Рађеновић” за ученике и ученице основних и средњих школа, а потом ће бити одржани и „Бициклијада“ 17. јуна, „Спортски сусрети пензионера“ 5. јула, „Спортски камп“ од 27. јуна до 1. јула, програм „Жене у спорту“ 22. јула, као и „Одбојка на песку“, која ће се играти на терену на Дунавцу у периоду од 20. јуна до 31. јула, када ће се и завршити друго „Спортско лето“.