Свечани пријем предшколаца

У организацији Предшколске установе „Наша радост“ из Ковина, 30.08.2022. у Центру за културу, традиционално је одржан свечани пријем предшколаца. На самом почетку, директорка Предшколске установе Александра Алавања поздравила је све присутне.

Како изгледа живот у вртићу, описала нам је Лора Зорић рецитацијом „Добродошлица“.

Рецитацијом „Добар друг ти вреди више“ Лана Адамов, рекла нам је зашто нам другарство злата вреди.

Деца из припремних предшколских група представила су се извођењем тачака „Бранково коло“, „Африка“, „Ласте“ васпитачица Магдалене Китић, Маријане Савић, Дубравке Томе, Иване Крецуљ, Марије Ковачевић и Јасмине Адамов.

Обратили смо се деци са жељом да у нашој Установи кроз игру и истраживање уче и спознају свет око себе.

Програм пријема предшколаца је делић кроз који је приказан живот вртића у којем ће деца, заједно са својим васпитачицама да истражују и уче кроз лично искуство, а које ће им остати у сећању као најлепши период живота.

Све васпитачице припремних предшколских група представиле су се и поздравиле будуће предшколце.

* Благиња Царан –  полудневни боравак , Ковин 1

* Јелена Ерцег  – полудневни боравак, Ковин 2

* Магдалена Китић и Маријана Савић – целодневни боравак, Ковин 1

* Дубравка Тома и Ивана Крецуљ – целодневни боравак, Ковин 1

* Јасмина Адамов и Марија Ковачевић – целодневни боравак, Ковин 2

У име Предшколске установе „Наша радост“ из Ковина захвалили смо се деци и родитељима на присуству и пожелели срећан почетак нове радне године.

Химна

 Првог дана радне 2022/2023. године деца из свих васпитних група у Ковину и насељеним местима општине Ковин заједно са васпитачима, директорком Александром Алавањом, и осталим запосленима присуствовала су свечаном извођењу химне „Боже правде“ и на тај начин обележили смо почетак још једне радне године. Према допису које је Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило ове године, све Предшколске установе и школе, а у складу са Законом о изгледу и употреби грба и заставе Републике Србије на овај начин започеле су нову радну/школску годину.

Веома је важно да се осећај поштовања према државним симболима – застави, грбу, и химни развија од предшколског и школског узраста.