Дечија недеља

И ова Дечија недеља је прилика да подсетимо да деца треба да буду заштићена и срећна, да живе у подстицајном, здравом и сигурном окружењу у коме могу да остваре максимум својих потенцијала, а то се постиже констинуираном бригом о заштити, унапређењу и промоцији дечијих права у којој учествују сви релевантни друштвени актери. С тога ће ове године, Дечија недеља бити обележена под слоганом, чија институција су стихови песме “Дете, нашег великог песника Љубивоја Ршумовића:

Дете је дете да га волите и разумете

Када су најмађи у питању они се на свој начин радују, а када је реализација Дечије недеље у питању, увек пронађу разлог да уживају у активностима.

Циљ обележавања Дечије недеље је да деца схвате да имају своја права и да се та права уважавају и поштују.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, активности деце и васпитача се реализују у радним собама. Испланирали смо сваки дан у недељи, шта лепо радити, шта направити, како се забавити и како уживати у спортским активностима. Водили смо разговор на тему „Дете је дете да га волите и разумете“ и подстицали децу да испољавају своје идеје. Деца су се посебно радовала спортском дану, прављењу колача, воћних сала (деца као кувари) и слично. На крају узбудљиве Дечије недеље посебно задовољство је било учествовање у маскенбалу и музичкој забави. Маскенбал је оправдао свој назив, јер је било оригиналних маски и деца су бескрајно уживала у својој непрепознатљивости.

Како је све изгледало може се видети на следећим фотоградијама.

Дечија недеља у Галерији