Фебруар у нашем вртићу

Већ од најмлађег узраста у нашем вртићу негујемо љубав, маштовитост и креативност.

Пловимо кроз свет бајки, у којима се преплићу стварно и нестварно, измишљено и чудновато, немогуће и чаробно.

Откривамо „тајновит свет осећања“, расположени, спремни да се са децом упустимо у откривање, како се све може изразити и поделити, радост, срећа, туга, страх…

Наш покретач је „Љубав“, коју са децом неизмерно делимо,ширимо и узајамно негујемо.

Током хладних и топлих дана, вода мења агрегатна стања, сунце се са облаком дружи, тада вода кроз природу кружи. Усвајамо знања кроз експерименте. Упознајемо околину ,као и природу и друштво  који нас окружују. Упознајемо слова, бројеве, боје и линије.

Сунчане дане смо искористили за боравак деце на отвореном, како би задовољили дечију потребу за кретањем, спортом и игром, значајну за правилан раст и развој.

Комбиновањем ликовних, говорно-језичких, манипулативних и драмских активности у вртићу стварамо веселу атмосферу, у којој се учи и ради кроз игру.

Деца, која због епидемиолошке ситуације не бораве у установи, свакодневно од својих васпитачица, путем вибер група добијају предложене активности и задатке.

У рубрици „Живот у вртићу“, представљене су активности васпитача и деце из јаслених,обданишних и припремних група из Ковина и  насељених места које су  реализоване у вртићу, уз одговарајуће фотографије.  Деца, која због епидемиолошке ситуације, не бораве у установи, активности  реализују код куће, у сарадњи са родитељима. Активности су представљене у рубрици „Будите одговорни“.