Свечано отварање објекта ПУ „Наша радост“ у II месној заједници

Уз присуство великог броја грађана, чланова локалног руководства, колектива ПУ „Наша радост“  Ковин и бројних гостију 21. фебруара свечано је отворен нови објекат вртића ПУ „Наша радост“ у II месној заједници у Ковину. Догађају је, поред директора Управе за капитална улагања АПВ, Недељка Ковачевића присуствовао и заменик покрајинског секретара за образовање, Милан Ковачевић.

Присутне је прво поздравила директорка предшколске установе „Наша радост“ Александра Алавања, која је истакла да је свако улагање за потребе предшколске делатности потврда истинске бриге за децу предшколског узраста.

Објекат је опремљен по најновијим стандардима предшколског васпитања и образовања, што ће знатно олакшати васпитно-образовни рад васпитача и деци улепшати свакоднедвни боравак.

Капацитет новог објекта је до 150 деце узраста од 18 месеци до поласка у школу, чиме се решава дугогодишњи проблем листе чекања.

Директорка се захвалила председници општине Сањи Петровић, локалној самоуправи, Покрајинском секретаријату за образовање, Управи за капитална улагања АПВ, министарству финансија, као и сарадницима из општинске управе на свесрдној помоћи на реализацији овог пројекта.

Госте и грађане пригодним стиховима поздравили су и троје најмлађих- Лена Јањевић са рецитацијом „Вртић“, Дуња Стојменовић са рецитацијом „Побуна играчака“ и Андрија Ђаков са рецитацијом „Добро дошли народе малени“.

Затим су све присутне поздравили председница општине Ковин Сања Петровић, као и директор Управе за капитална улагања АПВ.