Извештај са јесењих радионица са бакама и декама

Као и увек у месецу октобру обележавамо «Месец старих».  У то име предшколска установа «Наша радост» Ковин је организовала радионице са бакама, декама и њиховим унуцима. Радионице су одржане у периоду од 21. до 31. октобра.

Било је ту свега, песама и рецитација о тој великој љубави између бака, дека и унука, о њиховим шалама, здрављу, поклонима, о Јесени и њеним плодовима, разних покретних игара у којима су учествовале деке и баке. После овог дела програма приступило се заједничким активностима дека, бака и унука за столовима. Ту се сецкало, лепило, бојило, спајало, слагало, вајало и шило. Резултат тога је велики број продуката које су васпитачи одмах поставили на наше паное и ормариће.

Заједничко дружење дека, бака и унука се одвијало и у насељеним местима и она су била врло успешна, а о томе сведоче многи продукти који су проистекли из тог дружења.

Наша установа је по први пут, у сарадњи са Установом за спорт, за припремне предшколске групе, организовала спортске радионице са бакамa и декама у хали ОШ «Ђура Јакшић» у Ковину. Радионице су организоване 28. 29. и 30. октобра са почетком у 18 часова.

Заједно са својим уницима учествовали су у спортским, такмичарским и музичким активностима. Директорка наше предшколске установе Александра Алавања поздравила је присутне и пожелела добру забаву и лепо дружење.

Одзив бака и дека је био одличан. Надамо се да ће оваква спортска дружења постати традиција у припремно предшколком програму.