Дечија недеља 2019.

Да право свако-дете ужива лако

Ове године Дечија недеља се одржава под слоганом ”Да право свако-дете ужива лако!”.

Циљ обележавања Дечије недеље јесте скретање пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала.

Одавно смо испланирали сваки дан у недељи: кога ћемо посетити, шта лепо радити, шта направити, како се забавити и како уживати у спортским активностима.

Дечија недеља је отворена  едукативном посетом од стране Црвеног крста ППП групи, припремно мешовитим групама и старијој групи са радионицама на тему „ Фластер“ и „Хранити се здраво“. Деца су на занимљив начин сазнала како пружити прву помоћ и зашто је важно хранити се здраво.

Градска библиотека „Вук Караџић“ је отворила своја врата за децу полудневног припремног боравка, припремну мешовиту групу целодневног боравка, ППП групу, као и за средњу мешовиту групу. Деца су уживала у посети и том приликом обогатила своја знања о важности писане речи.

У посети новоотвореној „Установи за спорт“ уживала су деца припремне мешовите групе и деца млађе групе.

Реконструисану „ Макету Дунава“ обишла су деца старије групе и том приликом видела ток наше највеће реке.

„Установа за спорт“ још једном је угостила децу припремне мешовите групе и ППП групе. Деца су кроз разне спортске активности уживала у овом дану.

Ватрогасни дом је угостио малишане старије групе и том приликом показао опрему којом располаже и њихову намену.

Деца млађих група су у вртићу гледала синхронизовани цртани филм и учествовала у заједничком ликовном раду на тему „Дечија права“, док су деца свих предшколских група ужибвала у ани мираној позоришној представи „Фроузен“ у библиотеци „Вук Караџић“.

Деца су се посебно радовала спортском дану, који је био препун разних спортских активности, како у радним собама, тако и у оближњем парку и на градском тргу. У спортским играма деца уживају, јер доказују своју спретност, љубав према покрету, такмичењу и успеху.

А на крају узбудљиве „Дечије недеље“, посебно задовољство је било учествовање у маскенбалу и музичкој забави.

Маскенбал је оправдао свој назив, јер је било оригиналних маски и деца су бескрајно уживала у својој непрепознатљивости.

Ове године предшколци су били гости Општинске управе, чији је долазак под маскама изазвао одушевљење.

Предшколци, у пратњи директорке ПУ ,,Наша радост“ Александре Алавање, васпитачица и педагога, поклонили су дечије ликовне радове  председници општине Ковин Сањи Петровић, заменику председнице општине Ковин Зорану Николићу, председнику СО Ковин Зорану Брадањију,  начелници ОУ Јелени Чолаковић и руководиоцу одељења за ОУ и јавне службе Стојанки Тасић.