Квиз из саобраћаја у нашем вртићу

У ПУ „Наша радост“ Ковин дугогодишња је пракса да се у мају месецу одржава квиз о познавању саобраћајне културе за децу припремних предшколских група. Тако је било и овог 17. маја, када су деца из припремних предшколских група из насељених места заједно са својим другарима из припремних предшколских група из Ковина показала завидно знање које су стекла током ове радне године у заједничком раду са својим васпитачицама.

Почетак квиза је обележио игроказ о лепом понашању у саобраћају који је имао за циљ да опусти такмичаре и укаже на неправилности у понашању у саобраћају. Пошто је ово озбиљно квиз-такмичење, присутан је био и жири и то у следећем саставу: саобраћајни инспектор Горан Терзић, васпитачица Драгана Јока и педагог Јован Душанић. У организовању квиза учествовале су васпитачице Слађана Богуновић, Марица Радованов као и директорка предшколске установе Александра Алавања.

Деца такмичари су успешно одговарала на постављена питања и за одлично знање била награђена са по две књиге о саобраћају. Последњи задатак, након одговарања на питања, био је склапање тродимензионалних модела превозних средстава која су уједно била и поклон васпитним групама.

По завршетку квиза присутнима се обратио општински саобраћајни инспектор Горан Терзић речима хвале за све учеснике и указао на важност познавања саобраћајних прописа која се тичу безбедности бициклиста. Том приликом је свим учесницима доделио још један поклон, предња и задња светла за бицикле.

Сви су уживали у лепом дружењу и одличној атмосфери.

Предшколска установа „Наша радост“ Ковин захваљује се Општинској управи и саобраћајном инспектору Горану Терзићу на реализацији квиза у нади да се традиција одржи дуги низ година.