Дечија недеља 2018.

Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање без насиља

Прва недеља у октобру у читавом свету и код нас посвећена је деци. Ове године Дечија недеља се одржава под слоганом ”Моје је право да живим срећно и здраво!”.

Циљ обележавања Дечије недеље јесте скретање пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала.

Одавно смо испланирали сваки дан у недељи: кога ћемо посетити, шта лепо радити, шта направити, како се забавити и како уживати у спортским активностима.

Деца са радошћу посећују млађе и старије другаре у другим групама и том приликом, какав је ред, понесу одговарајући поклон. Тако је било и ове године, правила су се срца, медаље, честитке, венчићи другарства, а деца „домаћини“ су били пресрећни што ће кући понети мали поклон, знак пажње.

Најстарије припремне групе су посетиле старије другаре у основним школама, које ће ускоро постати њихова „друга кућа“. Дружећи се, провели су пријатне тренутке. Поред тога, групе у Ковину су посетиле библиотеку, Премил Д.О.О. као и Фарму телића.

Деца су се посебно радовала спортском дану, који је био препун разних спортских активности, како у радним собама, тако и у оближњем парку и на градском тргу. У спортским играма деца уживају, јер доказују своју спретност, љубав према покрету, такмичењу и успеху.

А на крају узбудљиве „Дечије недеље“, посебно задовољство је било учествовање у маскенбалу и музичкој забави.

Маскенбал је оправдао свој назив, јер је било оригиналних маски и деца су бескрајно уживала у својој непрепознатљивости.

Ове године предшколци су били гости Општинске управе, чији је долазак под маскама изазвао одушевљење.

Предшколци, у пратњи директорке ПУ ,,Наша радост“ Александре Алавање, васпитачица и педагога, поклонили су дечије ликовне радове  председници општине Ковин Сањи Петровић, заменику председнице општине Ковин Зорану Николићу, председнику СО Ковин Зорану Брадањију,  начелници ОУ Јелени Чолаковић и руководиоцу одељења за ОУ и јавне службе Стојанки Тасић.