Завршна приредба ПУ Наша радост 2018.

„Путујте светом, тротинетом и ракетом

путујте светом авионом и балоном,

путујте светом песмом и игром,

путујте светом душом и срцем

онако како то радимо ми у нашем вртићу.“

 

Ово су стихови који су биле идеја водиља завршне приредбе, деце и васпитача ПУ „Наша радост“, чија је тема била „Са децом око света“.

Циљ обраде ове теме је да код деце развијамо отворен и толерантан дух и да им помогнемо да схвате и прихвате различитости.

Директорка ПУ  „Наша радост“ Александра Алавања је на почетку програма поздравила децу, публику и колеге и захвалила се на изузетној сарадњи и будућим првацима пожелела срећан полазак у школу. Такође је позвала све будуће предшколце на свечани пријем који ће се одржати у августу месецу на платоу Центра за културу.

Последњих недеља у нашем вртићу била је приметна велика ужурбаност и узбуђење јер је завршна приредба круна рада протекле радне године. Из свих радних соба могли су се чути музички тактови прелепих песама са свих меридијана. Деца, васпитачи и родитељи уложили су велики напор у припреми својих тачака и са нестрпљењем очекивали да то свима покажу, а имали су и шта.

Завршне приредбе су одржане 5. и 6. јуна 2018. у Центру за културу и то у два термина од 17:30ч и 18:30ч. Учествовало је 16 група, како обданишних тако и припремно предшколских група. У сва четири трермина угостили смо и 1200 гостију у публици.

Ономе ко није имао привилегију да у ова четири термина путује са нама, тешко је описати какво је богатство било пристутно на сцени. Било ту и Грка, Италијана, Француза, Кинеза, Јапанаца, Индуса, Румуна… и све су то пратили звуци прелепих песама тих земаља. Нашим наступима смо себи поставили тежак задатак за наредну годину јер је лествица квалитета подигнута на веома висок ниво.