Вртић у посети фарми

Дана 26.04.2018.године на позив господина Срђана Паповића из Ковина, деца средње групе са васпитачицама посетили су његову малу фарму.

На самом улазу децу је дочекао шарпланинац звани Меда, са добронамерним лавежом. Неко од деце повикао је „васпитачице, видите овце ! “ и сви су похрлили да виде те рундаве овчице са својим малим јагњићима. Четири- пет малих јагњета умиљато су се додворавала деци а деца су их знатижељно посматрала и мазила. А тек у штали…..у штали нас је чекало право изненађење. То је била кобила Балта са својим месец дана старим ждребетом и његовом сестром старом две године. Одушевљење деце видело се на њиховим лицима, а поготово када су прилазили да их помилују. А онда је настао чаробан тренутак. Газда Паповић је извео кобилу Балту и понудио деци да је јашу. Дечије одушевљење и граја подстакло је кобилу Балту да и она устрепери и покаже своје касачко умеће.

После послужења које нам је приређено, и чак и једног миша који је туда прошетао, кренули смо пут вртића презадовољни нашом посетом, и као што је рекла девојчица Петра: „Васпитачице, ово је баш био лепо проведен дан у природи, баш нам је било лепо!“