Новогодишње чаролије 2018.

“Добар дан – Ја сам децембар!
Последњи сам у години овој, радујте се децо Години Новој!“

„Деда Мразе, Деда Мразе не скрећи са стазе,

не оклевај, не дремај,

већ поклоне спремај…“

Е, баш тог деку – Деда Мраза, наша деца из вртића дочекала су 22. Децембра ове године. Нигде нема лепше атмосфере, више осмеха, радости, ишчекивања, него у нашем вртићу када дочекујемо Деда Мраза.Тог дана деца су имала прилику да погледају Новогодишњу представу „Зачарани Деда Мраз“, коју су припремили и извели васпитачи наше установе. Затим се Деда Мраз фотографисао са децом и поделио поклоне које је донео.Извођењу представе у установи, присуствовала су и деца из П.П. група из Делиблата и Плочице. Деца у Баваништу су имала прилику да погледају представу позоришне трупе из Панчева, под називом „ Весели Деда Мраз“.

17 децембра у склопу одржавања Новогодишњег Базараи ове године је наша установа активно учествовала. Деца ПП група учествовала су у галерији Центра за културу са тачкама наше школице плеса, а васпитачи су улепшали ковински Трг представом „Зачарани Деда Мраз“, која је одушевила све присутне. Након тога учествовали смо у кићењу велике Новогодишње јелке на Тргу, за чије украсе су се побринула деца наше установе.

Уочи новогодишњих празника, наша установа је добила  донацију у виду лцд телевизора од АД Подунавља, Бачка Паланка. На предлог директорке предшколске установе Александре Алавање, у договору са родитељима организован је ликовни конкурс под називом „ Најновогодишњи цртеж“.  Сви учесници конкурса, деца из материјално угрожених средина награђена су Новогодишњим пакетићима, донираних од стране Слатке куће Swisslion Takovo.

У нашем објекту се обележавају и посебни дани, па тако обележавамо светски дан „Превенција занемаривања и злостављања“ обележен 16. новембра. У свим васпитним групама одржане су активности на дату тему, како би деци приближили проблематику, мада је та тема присутна и у нашем свакодневном раду. Тако је и 3. децембра обележен  међународни дан особа са инвалидитетом, где су васпитачи у току радне недеље у својим групама разговарали са децом на ту тему.

У вртићу се обележавају и разни конкурси и акције, међу којима се нашао саобраћајни ликовни конкурс на тему „Твоја сигурност је у твојим рукама“, где су учествовала деца ПП програма и била награђена од општине Ковин.

И, на крају можемо рећи да смо веома задовољни постигнутим резултатима, ангажовањем и сарадњом наше установе са другим установама у граду, и да ћемо се трудити да та сарадња буде још боља.

Запослени ПУ „Наша Радост“,
грађанима Ковина желе срећну и успешну 2018. годину.