Дечија недеља 2017.

„Градимо мостове међу генерацијама за радост сваког детета“

1. септембра, ове радне године на врата нашег веселог вртића, ушло је 305 насмејаних лица.

А другара из насељених места има, још мало, па 200. 🙂

Из дечијих  соба, које су током лета биле празне и тужне, сада се чује дечија граја, јер свако сваком жели да каже где је путовао, шта је видео, шта је добио. Много смо недостајали једни другима. Негде се могла видети и по нека скривена суза и брига да ли ће доћи мама, тата, деда, баба…али зато су ту васпитачице и стари другари, којима ово није први долазак у вртић,  да утеше и олакшају адаптацију на нову средину.

Сваке године у октобру месецу деца прослављају „Дечију недељу“ у свим школама и вртићима. Тада је у нашем вртићу празник.

Одавно смо испланирали сваки дан у недељи: кога ћемо посетити, шта лепо радити, шта направити, како се забавити и како уживати у спортским активностима.

Деца са радошћу посећују млађе и старије другаре у другим групама и том приликом, какав је ред, понесу одговарајући поклон. Тако је било и ове године, правила су се срца, медаље, честитке, венчићи другарства, а деца „домаћини“ су били пресрећни што ће кући понети мали поклон, знак пажње.

Најстарије припремне групе су посетиле старије другаре у основним школама, које ће ускоро постати њихова „друга кућа“. Дружећи се, провели су пријатне тренутке. Поред тога, групе у Ковину и насељеним местима су посетиле библиотеке, поште, пијаце, Ватрогасно друштво, Црвени Крст, Домове здравља, Дом културе.  Ове године, Ватрогасно друштво је угостило и другаре из старијих група, који су за ту прилику припремили послужење за малишане,као и посебан програм, у коме су показали ватрогасна возила и њихову намену.

Деца су се посебно радовала спортском дану, који је био препун разних спортских активности, како у радним собама, тако и у оближњем парку и на градском тргу. У спортским играма деца уживају, јер доказују своју спретност, љубав према покрету, такмичењу и успеху.

У Дубовцу, Дечију недељу  је посебно обележило присуство познатог дечијег песника Божидара Пешева, са којим су деца могла да се упознају, разговарају о дечијој поезији и заједно откривају лепоту писане речи.

А на крају узбудљиве „Дечије недеље“, посебно задовољство је било учествовање у маскенбалу и музичкој забави.

Маскенбал је оправдао свој назив, јер је било оригиналних маски и деца су бескрајно узивала у својој непрепознатњивости.

Ове године предшколци су били гости општинке управе, чији је долазак под маскама изазвао одушевљење.

Предшколци, у пратњи директорке ПУ ,,Наша радост“ Александре Алавање, васпитачица и педагога, поклонилидечије ликовне радове  председници општине Ковин Сањи Петровић, председнику СО Ковин Зорану Брадањи,  начелници ОУ Јелени Чолаковић и руководиоцу одељења за ОУ и јавне службе Стојанки Тасић.