Ускршњи празници у вртићу

Велику корпу исплео зека,
покрио травом да буде мека,
онда је ређао јаја малена,
једно по једно, тако шарена.

Жуто јаје – к`о жути маслачак,
плаво јаје – к`о плави облачак
љубичасто – к`о дивна љубичица,
а розе је као препелица.

И на крају црвена, највеће за
ЉУБАВ, УСКРС И ПРОЛЕЋЕ!

 

Ускршње празнике смо дочекали у ведрој атмосфери. Уз драгоцену помоћ деце, родитеља и запослених у предшколској установи.

Организоване су заједничке радионице деце, родитеља и васпитача на којима су настали плодови маштовитих и спретних родитеља. Радионице су одржане у свим васпитним групама, а 13. априла сви заједно у дворишту централног вртића смо фарбали и украшавали јаја. Фарбање јаја је протекло у веселом расположењу и одушевљењу малишана предшколске установе, који су уз помоћ својих васпитача, различитим техникама украшавали јаја. Након тога је организована изложба као и такмичење у туцању јаја, уз музику и песму Христос Васкресе.

И у насељеним местима општине Ковин, васпитачи су уз помоћ родитеља и деце одржали радионице и све радове како из насељених места тако и из Ковина, приказани су на изложби организованој дана 25.04.2017. поводом манифестације „Мали рецитатори“, у галерији Центра за културу. Поред изложених радова организовано је такмичење у рециталу у коме је учествовало 23 учесника, од тога 13 такмичара – рецитатора предшколске установе „Наша радост“.

У ревијалном делу манифестације гостовали су малишани, корисници  Дневног боравка за лица са сметњама у развоју из Ковина, као и гост из заједничког програма за инклузију Црвеног Крста из Ковина. Рецитацијама су се представили и гости из предшколске установе „Анђелка Ђурић“ из Беле Цркве и предшколске установе „Колибри“ из Ковачице.

Публика је имала прилике да ужива у песмама које је изводила Дуња Ковачевић у пратњи васпитачице, као и плесним тачкама за које су била задужена деца старије групе.

Сви учесници рецитала су награђени књигом и дипломом за учешће, а трочлани жири је наградио три најуспешнија рецитатора дипломом за освојено место и још две књиге, и тако се завршило пријатно дружење.