Чувајте маме

8. mart 1
8. mart 2

„Не дајте бригама да вам муче маму,

никада је тужну не пуштајте саму,

чувајте маму, то вас мало стаје,

тако ће мама дуже да вам траје.

Ни тати не дајте да на маму виче

а када је тужна причајте јој приче,

чувајте маму к`о зеница да је,

тако ће мама дуже да вам траје.“

     Нашу децу у вртићу увек подсећамо на ове дивне, животне, истините стихове великог дечјег песника Љ. Ршумовића, а посебно им на то указујемо када се приближава један важан и леп празник посвећен нашим мамама, бакама, теткама, сестрама, наравно то је 8. март.

Док са радошћу очекујемо тај дан разговарамо са дером о породици, њеној важности са посебним акцентом на маме, баке, тетке. Причамо о томе колико их волимо, колико помажемо, колико има поклањамо времена, љубави и пажње. Причамо приче, учимо рецитације, певамо песме, играмо мамино коло.

Наше узбуђење је све веће и веће јер долази мамин празник, морамо се добро припремити, изненадити и обрадовати маме када дођу на нашу заједничку радионицу.

Оне су ове године одржане у периоду од 01.03. до 10.03. у нашем вртићу. У свим групама деца су за своје маме припремила леп програм, а у наставку су деца, маме и васпитачице заједничким снагама правиле разне осмомартовске радове и дивне поклоне.

Чега ту све није било, нашој заједничкој машти никада краја. Панои и ормарићи су били прекривени дивним радовима на које смо веома поносни. На крају маме су отишле кући задовољне јер су провеле лепе тренутке играјући се са својом децом, а кући су понеле осмомартовки поклон и честитке које су за њих направила њихова деца.