Данас звоне света звона

svsava„Данас звоне света звона
ратар, лекар, рудар, преља
а посебно ученици
славе свога светитеља.

 Растко беше њему име
док је мален к`о ви био
а онда је светим пост`о
јер је Богу омилио.

Послушајмо и ми речи
што кроз вечност Сава збори
волимо се и пазимо
нек тај жар у срцу гори.“

    За народ је највећа срећа и богатство што у својој историји има такву личност као што је био Свети Сава, а био је први српски учитељ, просветитељ, лекар. Учио је људе да верују у Бога, да читају и пишу, да буду поштени, вредни, праведни и добри људи, учио их како се крсти, како се пости и причешћује.

Учећи нашу децу у вртићу овим цивилизацијским вредностима следимо пут нашег великог просветитеља Светог Саве.

Дан 27. јануар је наш велики празник и слава – Савиндан. Тог дана смо радосни, поносни, сећамо се Светог Саве и у његову част певамо светосавску химну и организујемо дивне светосавске свечаности.

Због свега што је учинио за свој народ, његову будућност, заслужио је наше велико поштовање, захвалност, љубав и зато још једном:

„Ускликнимо с љубављу…….“

     Истог дана, у нашој установи обележен је Савиндан уз пригодан програм, који су припремила деца из припремно предшколских група и васпитачи.

Након програма, свештеник је обавио резање колача заједно са децом и васпитачима. Сва деца и гости, послужени су славским колачем, перецама и житом.

И ове године својим присуством наш празник увеличали су представници Општинске управе, Савета родитеља, Управног одбора, Центра за социјални рад, деца која похађају „Дневник боравак за лица са сметњама у развоју“ , и остали сарадници и пријатељи установе.