Активности и обавештења

Новогодишње чаролије

“Добар дан – Ја сам децембар! Последњи сам у години овој, радујте се децо Години Новој!“

„Дошла нам је зима и пахуља има,
кућице под брегом покривене снегом.
А са нама ту је и окићена јелка,
остаће код нас, да дочека оног деку
беле браде, срца ведра
са северног пола из далека.
За тог деку – Деда Мраза,
проходна је свака шумска стаза.
Сваки оџак њега радо прима
кад долази с’ бројним поклонима!“

Е, баш тог деку – Деда Мраза, наша деца из вртића дочекала су 16. Децембра ове године. Нигде нема лепше атмосфере, више осмеха, радости, ишчекивања, него у нашем вртићу када дочекујемо Деда Мраза.

Тог дана деца су имала прилику да погледају Новогодишњу представу „Црвенкапа и вук“, коју су припремили и извели васпитачи наше установе. Затим се Деда Мраз фотографисао са децом и поделио поклоне које је донео.

Извођењу представе у установи, присуствовала су и деца из П.П. група из Гаја и Плочице. Деца у Баваништу су имала прилику да погледају представу позоришне трупе из Панчева. У Делиблату су деца имала прилику да погледају представу „Како су се заволели Деда Мраз и Бабарога.“

Представу сваке године припремају родитељи за децу.

20. децембра деци наших колегиница додељени су новогодишњи пакетићи у играоници „Формула“ јер је замислите и ту стигао Деда Мраз. Деца су имала задовољство да одгледају представу „Црвенкапа и вук.“

Представа коју су припремили васпитачи наше установе је била веома лепа, тако да смо је још два пута приказивали деци и њиховим родитељима у нашем граду.

24. Децембра представа је одиграна у Галерији Центра за Културу.

25. Децембра нашом представом смо увеличали отварање клизалишта, које ће и ове зиме бити место сакупљања, уживања, смеха, цике веселе и радосне деце.

23. децембра наше припремне предшколске групе учествовале су на заједничкој радионици са чланицама актива жена у Центру за културу и том приликом правили новогодишње украсе који ће красити велику новогодишњу јелку на Тргу нашег града.

28. децембра одржана је свечана Скупштина Општине Ковин на којој су наша деца имала учешће у њеном културно-уметничком програму. Наравно, и овај пут смо показали шта све наша деца могу, како се ради у нашој установи. Предшколци су учествовали са две плесне тачке „Катанка“ и „Бранково коло“, као и пригодним рециталом. Наступ је био веома успешан, а Ми веома поносни.

И, на крају можемо рећи да смо веома задовољни постигнутим резултатима, ангажовањем и сарадњом наше установе са другим установама у граду, и да ћемо се трудити да та сарадња буде још боља.

У Новој Години желим…

СТАША (3 год.) : „ЈА ДА БУДЕМ АНА, А МАМА ФРОЗЕН, ТАТА МУШКО ДА БУДЕ ВЕСЕЛИ, ДА ПЕРЕ СУДОВЕ И ДА СЕ ВЕСЕЛИ, МОЈА СЕСТРА ДА ДОБИЈЕ ЧАЈ ОД ДЕДА МРАЗА ДА ОЗДРАВИ, БОЛИ ЈЕ СТОМАК.“

АНЂЕЛА (3 год.) : „ЈА ЖЕЛИМ КИНДЕР ЈАЈЕ ОД ДЕДА МРАЗА, МАМА ДА ДОБИЈЕ СЛАДОЛЕД ИЗ КРЕМА, ТАТА ДА ДОБИЈЕ КУЋУ ИЗ МОГ ПАРКА, КУЋА ЗА МЕДУ, А МАША ОТИШЛА КУЋИ, ИМА ГРИЦКАЛИЦЕ И ОД СВИЊЕ МЕСО, И ЈА ЋУ ДА ГА ЧУВАМ, ТАТУ МОЈЕГА, А НИНИ ФРИЦКАЛИЦЕ ИЗ КУЋИЦЕ.“

Запослени П.У. „Наша Радост“, грађанима Ковина желе срећну и успешну 2017. Годину.

Search