Активности и обавештења

8. март

„Драга моја мама и све маме на свету,
За бригу, љубав и срећу, коју сте пружиле сваком детету,
Уз диван букет ружа, што моја рука пружа,
Живите срећно!
Срећан вам празник и за све вам хвала“

Нашу децу у вртићу увек подсећамо на ове дивне, животне, истините стихове, а посебно им на то указујемо када се приближава један важан и леп празник посвећен нашим мамама, бакама, теткама, сестрама, наравно то је 8. март.

Док са радошћу очекујемо тај дан разговарамо са дeцом о породици, њеној важности са посебним акцентом на маме, баке, тетке. Причамо о томе колико их волимо, колико помажемо, колико им поклањамо времена, љубави и пажње. Причамо приче, учимо рецитације, певамо песме, играмо мамино коло.

Наше узбуђење је све веће и веће јер долази мамин празник, морамо се добро припремити, изненадити и обрадовати маме када дођу на нашу заједничку радионицу.

Радионице за маме и децу,су ове године одржане у периоду од 04.03. до 08.03. у нашем вртићу. У свим групама деца су за своје маме припремила леп програм, а у наставку су деца, маме и васпитачице заједничким снагама правиле разне осмомартовске радове и дивне поклоне.

Чега ту све није било, нашој заједничкој машти никада краја. Панои и ормарићи су били прекривени дивним радовима на које смо веома поносни. На крају маме су отишле кући задовољне јер су провеле лепе тренутке играјући се са својом децом, а кући су понеле осмомартовски поклон и честитке које су за њих направила њихова деца.

Search