Активности и обавештења

У сусрет 8. марту

У сусрет 8. Марту – Дану жена, цела недеља посвећена је управо овој теми где су организоване разноврсне активности како би овај празник мајкама, теткама, бакама учинили посебним.

Због епидемиолошке ситуације у вези са вирусом COVID-19 и прописаних мера у Установи, свака радна соба у оквиру ПУ “Наша радост“ Ковин обележила је „Међународни дан жена“. Разговарало се са децом о породици, њеној важности, а посебну пажњу посвећујемо мајкама, теткама и бакама, љубави коју пружају деци, о томе колико их волимо, колико им поклањамо пажње и поштовања, као и чему су нас научиле.

Уз добро организовану радну атмосферу деца и васпитачице праве поклоне. Мислило се и на уређење простора унутар Установе украшавањем паноа са дечијим радовима. Деца су учила рецитације у којима су истински уживали. Иза свега тога стоји рад и преданост васпитачица које свакодневно теже узузетности у сваком погледу развоја детета. Још лепше је видети насмејано дечије лице и задовољство мајки.

Са буђењем и доласком пролећа деца  су правила прве веснике пролећа попут љубичица и висибаба, а дозвали су и прве веснике пролећа да се врате, ласту и роду.

У оквиру васпитних група васпитачице су са децом организовале активност на тему „Дрво љубазности“. Разговарало се о томе на које начине могу све да буду пажљиви и љубазни према другима, самим тим су били подстакнути да дају одговоре. На стаблу дрвета качили су се дечији радови и одговори у облику цветића и лишћа.

У току марта месеца са децом су организоване активности на даљину као вид подршке и помоћи породици са децом. Васпитачи су у оквиру својих васпитних група путем Вибера слали разне занимљиве активности, а деца су уз помоћ својих родитеља уживала.

Из приложених фотографија можете видети како је то изгледало.

Search