Активности и обавештења

Посета полицијској станици

У полицијској станици деца из вртића имала су прилику да чују шта то полиција ради и која је њена основна функција.

Ова посета, била је део пројекта ,,Полицајац у заједници“.

Полицијску станицу у Ковину посетила су деца припремне предшколске групе са васпитачицама Магдаленом Китић и Маријаном Савић из централног објекта Предшколске установе „Наша радост“ Ковин.

Полицајац у заједници је замишљен да кроз партнерство са грађанима и другим друштвеним организацијама доприноси предупређивању настанка проблема и кроз превентивно и проактивно деловање доприноси већој безбедности грађана.

Циљ овог пројекта је стварање међусобног поверења, рекао је приликом ове посете, полицајац Витомиров, који истиче да рад полиције не треба да се заснива на репресивном деловању, већ пре свега на превенцији.

Деци су упозната са бројевима телефона у хитним случајевима.

policija06

Концепт полиције у заједници представља идеју да полицајци и грађани раде заједно, односно да на различите креативне начине решавају проблеме на нивоу локалне заједнице који су везани за криминал, страх од криминала, различите друштвене поремећаје и друге безбедосне изазове.

Запослени су деци приредили дочек уз послужење, што је најмлађе додатно изненадило.

Деца су упозната са опремом са којом полицајци располажу, њиховом наменом када је употребљавају, а нека деца чак су и имала прилику да испробају део опреме уз помоћ запослених.

Данашње дружење са припадницима полиције је од великог значаја, како бисмо најмлађе едуковали и упознали са овом професијом.

Неколицина деце је изразила жељу да ће, кад порасту, ово бити њихово занимање  и да ће носити униформу.

Захваљујемо се запосленима  на данашњем гостопримству као и на томе што свакодневно воде рачуна о нашој безбедности.

Search